20 February 2013

Микс от трите БГ песни-кандидати за Евровизия 2013

Ето го тук, без претенции за някакви други достойнства, освен че дава бегла представа за песните и е различен от трите официални видеоклипа на БНТ.

Направих го, защото не видях такъв, но най-вече защото никак не харесах трите официални видеоклипа на песните-кандидати, "пуснати" от БНТ. Тих звук, "ефекти"-дефекти... А трите видеоклипа, качени в YouTube на канала на BGEstrada.com, които много харесвах, явно е трябвало да бъдат изтрити по искане на носителя на авторските права.

Вижда ми се прекалено БНТ толкова много да държат на монопола си върху тези видеоклипове, но не и неразбираемо, като се има предвид участието им в разни кампании и психо обработки на българския зрител.

Вече си мисля, че когато БНТ пипнат нещо, то е за да го развалят - колкото по-малко пипат и се намесват, толкова по-добре. Това ми прилича на част от някакъв план: улавям кампания в сайтове, форуми и коментарни рубрики за отказ на БГ от участие в Евровизия. Може би затова представителите и представянето на БГ на Евровизия са саботирани и проваляни системно? Мачкат ни поголовно... Искат в Европа и по света да не ни виждат и да не ни гледат, да ни изолират зад "стена" от нехаресване и "излагане", докато си отмрем сами? А нито сегашните песни, нито другите ни са били чак толкова лоши. Напротив. Но всички май са били представяни на сцената от едни смачкани психологически, крайно объркани, разколебани и изнервени изпълнители...

Разбира се, БНТ биха могли просто да предадат щафетата на някоя друга ТВ, ако не желаят или не могат да се занимават с БГ участието на Евровизия. Но едва ли ще го направят, а и едва ли би имало голяма полза от това. Защото, както вече съм писала някъде, проблемът е в държавата ни ("държавниците") и неспособността й да защити и да се бори за своето, респективно това на българската нация, право на място под слънцето. Което пък е частен случай на глобални проблеми.

No comments:

Post a Comment