10 February 2013

Eurovision 2013 Finland: Krista Siegfrids: Marry Me - UMK 2013 Jury Performance - YouTube

Eurovision 2013 Finland: Krista Siegfrids: Marry Me - UMK 2013 Jury Performance - YouTube

(Видеото не е от националния финал)

Според мен момичето пее много силно, уверено и е много убедително. Любопитно ми бе да наблюдавам членовете на журито по време на изпълнението й, техните реакции.

Това, което аз си мислех, е че "булката"-певица изглежда доста агресивна и напориста. И че вероятно не е лесно на финландките да накарат мъжете да се оженят за тях. Имам и подобни впечатления лично, от краткото си няколкоседмично посещение в страната.

Ето какво си мисля. Вероятно това соц тип общество прави едва ли не ненужно традиционното семейство, в което мъжът и жената имат нужда един от друг като семейство - като закрилник и "снабдител" и като грижовница за потомството, мъжа и домакинството. А жените все още искат да се омъжат, със сватба...

Основно се базирам върху впечатленията си, в голяма степен  дистанционни и недостоверни, на една английско-финска двойка, на която гостувах за седмица още преди да се заявят официално като двойка, което се случи поради бременност и дете. Беше 2009-та, сега детето им трябва да е на годинка или две (?), и все още профилите и на двамата във Фейсбук са "във взаимоотношение (анонимно)"... Но това е твърде лична история.

Иначе в скандинавските страни има явно мода (залитане, бих казала) по гласовите ефекти. Но във Финландия все пак ми изглежда в по-малка степен, отколкото при останалите все пак. Може би само при Исландия е по-добре, от моя гледна точка.

No comments:

Post a Comment